تری اتانول آمین

تری اتانول آمین
تری اتانول آمین مایعی بی رنگ تا زرد کمرنگ و گرانرو (چسبناک) است. این مایع کمی بوی آمونیاک می دهد و با آب نیز به راحتی ترکیب می شود.
تری اتانول آمین که به صورت TEA یا TEOA شناخته می شود یک ترکیب شیمیایی آلی می باشد که از یک دسته آمین و سه دسته الکل است. فرمول شیمیایی آن C6H15NO3 است که ماده ای آلی و متعلق به گروه هیدروکربن های اکسیژن دار و نیتروژن دار می باشد. مانند سایر آمین ها، از آنجایی که یک جفت الکترون تنها روی نیتروژن است تری اتانول آمین نیز مانند یک باز ضعیف عمل می کند. 
کاربرد تری اتانول آمین
 TEA یک آمین است که بوسیله ی واکنش اتیلن اکسید (بسیار سمی در نظر گرفته شده است) با آمونیاک تولید می شود. از این ماده علاوه بر تنظیم کننده PH (میزان اسیدی یا بازی بودن)، به عنوان عامل بازدارندگی، ماده ی تشکیل دهنده ی عطر ها و مواد پوشش دهنده، و عامل فعال در سطح نیز استفاده می شود. از تری اتانول آمین در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی شامل خط چشم، ریمل، سایه چشم، رژگونه، کرم پودر های آرایشی بعلاوه ی عطر ها، محصولات مراقبت از موی سر، رنگ مو، مواد ثابت کننده ی فر مو، محصولات تراشیدن و اصلاح، کرم های ضد آفتاب، و بهداشت پوست و محصولات پاک کننده ی پوست استفاده می شود. همچنین، تری اتانول آمین به منظور تبدیل اسید به نمک، که متعاقباً به ماده اساسی برای تولید پاک کننده پوست تبدیل می شود. به طور همزمان با اسیدهای چرب نیز مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر اینها، ممکن است به وسیله کاهش کشش سطحی مواد و با فراهم کردن شرایطی برای ترکیب مواد حلال در چربی و آب، در تشکیل امولسیون نیز موثر باشد.
تری اتانول آمین به عنوان یک افزودنی غذایی غیر مستقیم توسط سازمان غذا و دارو (FDA) مورد تایید قرار گرفته است. با اعمال محدودیت های تغلیظی، مورد تایید سازمان بررسی ترکیبات لوازم آرایشی (CIR) نیز قرار گرفته است. سازمان بررسی ترکیبات لوازم آرایشی تعیین کرده است که تری اتانول آمین “برای استفاده در آن دسته از محصولات آرایشی و بهداشتی که برای استفاده ناپیوسته و کوتاه طراحی شده اند و سپس بطور کامل از سطح پوست مورد شستشو قرار می گیرند، ایمن است. برای محصولاتی که با هدف تماس طولانی مدت با پوست تولید شده اند، غلظت تری اتانول آمین نباید بیشتر ار ۵ درصد باشد.